2010. április 2., péntek

Lányok! Kész az első táskám! ::))



Csináltam már bevásárlószatyrot Lidércke leírása alapján és egy csomó ökoszatyrot is, de konkrét táskát még nem!

Igen, nagyon hajaz Kdatt és Zsukka és még ki tudja kik táskáira. Igen, a blogokból merítgetem az ötleteimet, bevallom, ezen nincs is mit tagadnom, de azért vannak rajta saját ötletek.

Elmesélem történetét.
A zöld anyag, műbőr szerintem. Gondolom nem ezt hívják mostanában textilbőrnek, ugye? Ebben segítsetek már léci... Nagyanyámnál segítettem még a múlt héten takarítani és ezt a kincset találtam, a csíkos vászon is tőle van:)


A belsejét kukacoltam steppelt vatelinre, hogy jó tartása legyen! A kukacolás hol így, hol úgy sikerült, mint ahogy a képek is mutatják, de meg vagyok vele elégedve.Varrtam bele egy zsebet is.


A külsejére kellett csinálnom középre egy-egy hólt, mert valahogy nagyobb lett a külső anyag, szerintem azért mert a belső része egy kicsit a kukacolástól összeugrott és én nem kalkuláltam bele ezt.

Mágneszárat rég kidobásra itélt táskámról szedtem le, nagy lelki kínok között. Valahogy nem szeretek táskát kidobni! De most erőt vettem magamon. Kellett a mágneszár, sehol nem kapok! :(
A beillesztésével nem volt semmi gond, meg is lepődtem magamon! :D

A fülét vászonból készítettem, féltem hogyha műbőrből csinálom túl merev lenne. Ezt is viszonylag hamar be tudtam illeszteni a táskába.

A belső és külső részt nem varrtam össze a végén, mert a hajtások miatt a közepén nem lett volna szép. Hát, igen lehet hogy mégis inkább a külsőt kellett volna kisebbítenem.

Az elejére egy horgolt virágot tettem.

Összefoglalva:
- legutóbb másfajta vetexet vettem, mint amit használni szoktam - hát soha többet ezt az ócskaságot!! Hiába vasaltam fel, állandóan feljött, aztán már nem is foglalkoztam vele, de azért felidegesített!
- a belső részt kb. egy centivel szélesebbre fogom legközelebb szabni, vagy kukacolás után fogom kiszabni a külső részt.
- a mobilomat a horgolt tok nélkül próbáltam a zsebhez, hát elég szorosan van szegénykém még tok nélkül is, nemhogy tokkal :(

Lányok, megkérlek titeket hogy kritizáljatok ::)) Szabad préda vagyok! De komolyan, léci segítsetek,ti profik, hogy mit hogyan kéne csinálnom, mit csináltam rosszul vagy jól. Köszönöm előre is.
Nemtom, hogy a táskát fogom-e hordani, elég retrós vagy mi:) Különben azuramnak nemigazán tetszik :( Ilyenek ezek a férfiak :((

Itt kívánnék mindannyiótoknak kellemes Húsvéti ünnepeket! Pihenjetek sokat, várjátok a locsolókat. Szép hétvégét mindenkinek!



3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nekem nagyon tetszik!Sorozatgyártásban is gondolkodhatsz!:)Neked is boldog Húsvéti Ünnepeket,és szép hétvégét!:)

Hencsilli írta...

Köszi Ancsa! Hát igen, az lenne a cél :)

Ledorka írta...

Először kukacold az anyagot, aztán ha már kész, akkor szabd ki a bélést! Különben meg ügyes vagy. :)) Ha nem is fogod hordani, gyakorlásra pont jó volt. Most látod, legközelebb mit fogsz máshogy csinálni, és a második már tökéletes lesz. :)

Címkék

Powered By Blogger