2011. augusztus 20., szombat

Táncos ruhás Hencsi és az ő készülő pruszlikja :D

Elsőnek a pruszlik:D Itt tart most vele anyu:
A teljes eleje készen van:)

Ezt pedig most délután rajzoltuk fel. A háta közepe része:

Már annyira profin rajzolunk, hogy csak na! Anyu lefogja a kilyukasztgatott formát én pedig "maszatalom". A nagyvirágokat szépen lehet látni, szinte alig kell utánarajzolni, a kicsiknél már nagyon figyelni kell, mert összefolynak a lyukacskák.

Eska többszöri kérésére pedig itt vagyok én:

Látható rajtam Orsi csodaszép hajócsipke-nyaklánca. Ugye milyen szép? Mármint a nyaklánc :P
A blúzt pedig én készítettem, már írtam róla régebben. A szoknyát és a kötényt varrattuk, hogy az egyforma legyen. Az alsószoknyám nekem még a régi lánykori fellépőruhámból maradt - a képen nem látható :)
A cipőm pedig a párom nagymamájáé volt. :)) Ő már sajnos 3 éve nincsen közöttünk, de így olyan mintha még kicsit itt lenne velünk. Nagyon jó állapotban volt, szerintem mamán ha kétszer volt, akkor sokat mondok.
Érdekesség, hogy a párom csizmája pedig az én nagypapámé volt :)))

Szóval ez vagyok én :D
Kata majd még teszek fel képet magamról népviseletben. Azon már a párom és a lányom is rajta lesz - jövő szombaton biztos készítünk egy csomó fényképet. Erről a programról majd írok bővebben is.

A két első kép minősége nem valami jó, csak akkor vettem észre mikor feltöltöttem. A harmadik pedig hozott anyag :)



6 megjegyzés:

Ida13 írta...

Ejha! Mindegyikre vonatkozik! :)

Ledorka írta...

Csatlakoznék: mind ejha! :))) A pruszlik valami csodás. A hímzéshez nekem sosem volt türelmem, így nagyon nagyra becsülöm. :)
A blúzod is nagyon klassz lett! (Láttam már, de most megint megnéztem.) Csinos vagy. :)

Orsi írta...

De jó, irtó gyorsan haladtok, mármint édesanyád nagyon gyorsan hímezte ki az elejét.
Szép lett:-)

eSKa írta...

Hencsi, köszönöm, hogy megmutattad magad táncos ruhában. Nagyon csinos vagy, gyönyörű a hófehér blúzod is. Jó, hogy elmesélted a lábbelik történetét, így van, ahogy írod. Anyukád nagyon gyorsan halad a hímzéssel. Volt egy Nógrád megyei csoporttársam a főiskolán, és amikor férjhez ment, valamennyiünknek adott ajándékba egy hasonló gyönyörűen kihímzett kötényt. (20-an voltunk). Nagyon tisztelem mindazokat, akik őrzik a hagyományokat, akár kézművesség, akár tánc. Minden elismerésem a tiétek. Várom a többi fotót is.

erzsó írta...

csatlakozom: ejha! :))

bemka írta...

Innen is egy ejjha!:))

Címkék

Powered By Blogger