2011. július 20., szerda

Babát varrnék... segítetek ?

Szóval, egy kedves ismerősöm kért meg, hogy a kislányának varrjak két babát.
Tilda nyuszin kívül még nem varrtam ilyesmit, de gondoltam belevágok.

Itt tartok:


Szabásminta nélkül készítettem, csak úgy kb-ra rajzolgattam meg. A végtagokat és a testet különálló részként szabtam, hogy lehessen valamennyire mozgatni.A testhez kézzel varrtam hozzá az alkatrészeket - így sikerült.A lábakat, gondolom géppel is oda lehet varrni, a kezet már nehezen.A csúnya kézzelvarrásomon kívül láttok valami hibát vagy amit rosszul csináltam?

Nagy dilemmám a haja is.
Ilyen copfban:


A hajhoz a fonalakat két zsírpapír közé tettem és úgy varrtam össze jó apró öltésekkel, aztán felvarrtam a fej közepére.
A haj alsó rétegét oldalt is rögzítettem, így:


Aledinél láttam, hogy valahogy így kell csinálni. Vagy nem? Nála láttam, hogy a hajnál a választékot nem is látni a babáinál. Valahogy át kell hajtani egy réteg fonalat?
Marikánál viszont meg azt láttam, hogy egy horgolt alapra hurkolja a fonalakat. Az is nagyon szép megoldás - bár nekem most kicsit bonyolultabbnak tűnik.

Kicsit szögletesnek is látom a formát - ti is?
Nagyon köszönöm, ha segítetek. Negatív kritika is kritika - tudom, hogy nem a legszebben varrtam össze meg ilyenek :P

Csápja azért van, mert katicabogár szeretne lenni :D






7 megjegyzés:

bemka írta...

Drága Heni :) véged van :) megfertőződtél :)
Küldök linket ahonnan tanulhatsz :)
Puszillak.
Vasárnap Parajdon voltunk, el emlegettünk :)

http://mamami.hu/forum/showthread.php?t=1320&highlight=babavarr%F3

Amúgy szerintem első babának egészen jó, és biztosan neked is kedves.Ha szívesen csinálod lassan kialakul,mind szebb lesz.Rájössz a fogásokra és persze másoktól is sokat tanulsz, rengeteg info van a neten.Ha akarod még kereshetek neked .

Hencsilli írta...

Köszi Marika a linket és azt főleg, hogy gondoltatok rám :D
Jövőre remélem visszamehetünk :))

bemka írta...

http://mideco.canalblog.com/archives/tuto_poupee_de_voyage/index.html

itt is érdemes nézelődni :)

Aledi írta...

Szerintem a karját is, lábát is bevarrhatod géppel legközelebb. Attól lesz jól hajtható a keze, lába, hogy nem tömöd ki végig, felül 1-2 cm-t üresen hagysz. A haját teljesen jól csináltad, én is így szoktam valóban :) Nem hajtok át semmit, a hajjal azonos színű cérnával, nagyon apró öltésekkel varrom fel, a fejtetőn kicsit sűrűbben hagyom a hajat. Horgolt alapot a Waldorf jellegű babáknál szoktak alkalmazni, és tényleg macera, szálanként kell behúzni a hajszálakat. Ennél a típusú babánál viszont teljesen jó ez a megoldás. Ügyes vagy, kíváncsi vagyok a végeredményre :)

Hencsilli írta...

De jó, hogy jöttél Adél! :D:D
Igen, nagyon merevre tömhettem a végtagokat, mert nem igazán lehet hajlítani.Akkor végülis annyit nem kell kitömnöm, amennyi majd a bevarráshoz kell meg még egy pici,ugye?
A haját majd megpróbálom még kisebb öltésekkel varrni, hogy ne legyen ennyire látható.
Köszönöm, hogy segítettél!
A végső verziónál is várom majd véleményed:)

Aledi írta...

Így van, a bevarráson kívül még kb. 1 cm, attól függ mekkora a baba. A fejét, nyakát érdemes jó keményre tömni, hogy legyen jó tartása, és szép kerek feje. A karjánál, lábánál a lábfejet, illetve kézfejet, de a felső végtagokat, és a törzset már nem kell olyan keményre. Így jó formás lesz, de azért puha, odabújós is :)A hajat kétszer-háromszor szoktam átvarrni, hogy bírja a strapát. Másodszor megpróbálok az előző öltés közepébe ölteni, tehát nem oda szúrom a tűt, ahova előzőleg, így nem lesz hézagos a haja. Ha csak egyszer varrod, az öltések mellett kicsit szétnyílik. Hú, nem tudom mennyire voltam érthető :)Jövök majd, persze. (Máskor is csak csendben :)

borsoo írta...

Kedves Heni! A hajhoz Rillánál van jó leírás, ha nem a horgolt alapra szálbehuzogatósat választod, de szeirntem nagyon jól csináltad :)! Én úgy varrtam az első babát, hogy Nála néztem meg, akkor még nem volt blogom, itt láthatod készen és a 2 kép alatt a hivatkozásokat is, hogy mi alapján készítettem:

http://www.flickr.com/photos/borsoo/4758659820/in/photostream/

További jó ügyködést, biztos nagy sikere lesz!!!

Címkék

Powered By Blogger