2013. március 26., kedd

Újrahasznosított puff

A fb-on keringett egy kép egy puffról, ami PET palackokból állt össze.
Először a végeredményt mutatom, aztán a fázisokat.
Szóval ez lett belőle:

Első lépésként a 1,5 literes PET palackokat széles ragasztószalaggal jó szorosan körbetekertem több helyen, hogy ne mozogjanak.

Aztán veszünk még hozzá párat.

A következő fázisig eltelik kb. 1,5 hónap :) Mármint nálam, amúgy nem kell eltelnie, de valahogy így jött ki, nem mindig volt időm foglalkozni vele...
Szóval kell keresni egy kedves ismerőst, barátot aki rétegelt lemezből (kb.8 mm) kivágja nekünk a megfelelő átmérőjű körlapokat. A palackokat az aljához és a tetejéhez is hozzáragasztjuk, aztán az egészet körbetekerjük ragasztószalaggal, amennyire csak tudjuk.


Itt megint eltelt vagy két hét, mire találtam megfelelő vastagságú vatelint... vagyis még mindig nem azt, amit kerestem, de végül ez is megfelelt. Két rétegben körbetekertem az üvegeken, a találkozási pontnál összevarrtam, a tetejére is két réteget varrtam.

Most pedig kinyitottam az anyagos szekrényt és az összes farmert kiszedtem belőle :)
Elég patchworkosre sikeredett, ez is volt a cél, hogy szinte teljesen újrahasznosított legyen. Még így is maradt egy csomó farmerom. Az ülőke részéhez kiszabott körhöz még hozzáerősítettem két réteg vatelint, hogy puhább legyen.Az aljához tűzőgéppel erősítettem az anyagot.

Luca-széke projektnek neveztem el, elég sokáig készült, de szerintem megérte. Nagyon tetszik!
Elég méretes lett, átmérője 50 cm, a magassága pedig 35 cm. A legközelebbit szerintem egyliteres üvegekből fogom készíteni. Amúgy lehet, hogy ez nem is nagy méret, csak azért gondolom annak, mert az itthoniak kisebbek.
Pillekönnyű lett.
Remélem, sikerült kedvet csinálnom az elkészítéséhez.



4 megjegyzés:

Kaccat írta...

nagyon klassz lett!

Pampalini Anikó írta...

Hát ez nagyon tuti! ki kell próbálnom, bár azt hiszem nálam még lassabban készülne el - mindent egyszerre szeretek csinálni :)
És csak szólok, hogy a blogom a régi címén nem elérhető, megváltoztattam a nevét, címét, és a rámutató linkek nem akarják tovább juttatni az olvasóimat, úgyhogy most már itt érhetsz el:
http://pampalini-varroda.blogspot.hu/
Puszi: Ancsika - Pampalini

Aledi írta...

Nagyon jópofa lett. Nem "vicsognak" a palackok, nincs hangja, ha ráülsz?

Hencsilli írta...

Örülök,hogy nektek is tetszik csajok :D
Egy kicsit szöttyög, amikor ráülünk, de nem vészes.

Címkék

Powered By Blogger