2010. október 8., péntek

Miért csinálja ezt a gépem??Lányok,tudtok nekem segíteni?
A kis lila horgolt táska bélését készítettem ... volna. Az egyiket meg is csináltam, a másikat már nem akarta, ezt csinálta az alsó szál.

Mi lehet a baj?
Az az érdekes, hogy fél perccel előtte még tök szépen varrt, utána pedig így hurkolta vagy nem tudom mit csinált a szállal.

Előre is köszönöm, hogy segítetek.
A képek nem valami jók, de ti biztos tudtok segíteni így is.

4 megjegyzés:

Mici írta...

Nézd végig a cérna útját, hogy mindenhol átmegy-e, ahol át kell mennie. Nálam akkor csinálja ezt, ha valamelyik ingyombigyóról* leakad, és nem eléggé feszes a szál.

*ingyombigyó... talán nem túl precíz a megfogalmazás, de minden olyan kiálló, meg akasztós izé a gépen, amiken keresztül megy a cérna :)

Mici írta...

Ja! És a bobint is nézd meg, mert annak a szálfeszítőjéből is kiugorhat az alsó szál, amikor szintén nincs meg a megfelelő feszesség.

Kaccat írta...

Próbáltad, hogy újra befűzöd a cérnát?
Mert ahogy Mici mondja, valószínűleg a felső szál nem elég feszes.
próbálj állítgatni a felső szál feszességén, nekem is csinálta ezt a Brother gépem, olyankor újrafűztem, és tekergettem a szálfeszesség gombot (sokszor elég volt, hogy kicsit eltekertem, aztán vissza)
Az is lehet, hogy nem ártana kicsit kifújni belőle a szöszöket. Ehhez sokszor elég a jó nagy tüdő :D de sokkal praktikusabb sűrített levegővel (ezt egyébként sem árt beszerezni, férjed biztos ismeri)
ja és még lehet egy kis olaj sem ártana.
ha lehet állítani a bobbinon is állítani, akkor ott is érdemes, de esetleg még próbálj meg egy másik orsóra tenni cérnát, olyankor is előfordulhat, ha valamiért nem szabályosan tekerte fel, vagy már kevés van rajta.
Ennyi jutott eszembe, ha ezek sem segítenek - és esetleg egy éjszaka pihenés sem, akkor sajnos szerviz...

Ancsika írta...

Ja-ja, úgy van, ahogy a lányok mondják itt fent.
A felső szál laza, nézd végig, ahogy Mici mondja, v. állíts a szálfesz. beállító gombon nagyobb szám felé.

Címkék