2014. február 22., szombat

Újdonság

Már nagyon régóta szerettem volna a házi szappankészítést kipróbálni - a hét közepére össze is jött hozzá minden.
Szappanöntő formám már legalább egy hónapja megvan, egy kedves barátommal csináltattam, szóval a legfontosabb hozzávaló már elég régóta vár a konyhában, hogy bemutathassa tudását :)
Aztán megvettem az olajokat, zsírokat is, utoljára pedig a lúgot és a színezőanyagokat, illóolajokat is sikerült beszereznem.
A neten rengeteg receptet, leírást találni. Elsőnek a feketeszenes, zöldagyagos szappant próbáltam ki. A szívem majd kiugrott a művelet közben, de minden jól sikerült - magam is meglepődtem rajta.
Ilyen volt a formában, mintázás után:

Közben persze kukucskáltam :)

Itt még egyben látható a szappan:

Itt pedig felszeletelve :


A sikeren felbuzdulva másnap már diófőzetes samponszappant készítettem. Fehéragyaggal színeztem, amit annyira nem venni rajta észre, majd legközelebb még egy kanálkával többet zúdítok bele, de még a színe az érés alatt változik, úgyhogy lehet hogy a végén teljesen jó lesz :D
A neten láttam, hogy joghurtos dobozokat, kiürült tejesdobozokat is használnak öntőformának, természetesen én is kipróbáltam:

Felszeletelve ilyenek lettek:



Legközelebb kávés vagy csokis szappant szeretnék, de ez még nem biztos, lehet hogy körömvirágosat...vagy..hú, annyi változatot szeretnék kipróbálni :D





1 megjegyzés:

Erika írta...

Nagyon ügyes vagy!! Miket nem tudsz?!! :)
Jól néznek a szappanok.
Az utóbbi öntőformák, meg tényleg kínálják magukat. Eszembe nem jutott volna ez az ötlet.

Címkék

Powered By Blogger