2012. március 28., szerda

Hímzős lányok, segítsetek!

Az úgy volt, hogy szombaton kellett vennem farmert, mert végre kifogytam a többiből!
Az egyik nagyon snassz - semmi szakadás, semmi lánc nincs rajta, viszont sztreccs.
Szóval én már látom szemeim előtt a kalocsai hímzést rajta! :D:D
Kérdésem:
A hímzést szerintetek hogyan rajzoljam rá? Mármint úgy hogy felveszem magamra a nadrágot és mondjuk azuram rámrajzolja - itt el lehet képzelni a jelenetet és lehet vihogni :D:D - vagy pedig ne aggódjak amiatt, hogy sztreccs farmer és nyugodtan rárajzolhatom csak úgy és nem lesz később semmi gond a hímzéssel?
Azért aggódok, hogy esetleg a hímzés nagyon megfeszül majd rajtam vagy ilyesmi.
Remélem értitek a zagyvaságomat és tudtok segíteni.
Előre is köszönöm :D

Ui: Ne féljetek, nem én hímzem ki! Anyukám fogja hímezni - csak még nem tud róla :))

6 megjegyzés:

Erika írta...

Szerintem ha sok lesz a hímzés rajta, akkor a varrás előtt kellene a ráhímezned, mert összehúzza a hímzés és feszesebben fog tartani. Ha meg nem lesz sok rajta, akkor utána is megteheted, mikor készen van nadrág.

krealady írta...

Nem tudom, mekkora mintát tervezel. De ha kicsit, akkor szerintem simán hímezheted - bár nem lesz könnyű nyúlkálni a nadrágba és úgy hímezni. Ha nagy, akkor már elgondolkoztató, hogy kifeszítve. No meg, az se mindegy hogy sztreccs ugyan, de mennyire feszül rajtad:)

Orsi írta...

A kifeszítés nem a minta felrajzolásánál, hanem a kihímzésnél számít igazán.
Azt tanácsolom, hogy ha nagy felületet akarsz díszíteni, akkor inkább sok kicsi egymástól elhatárolt motívumot használj, mert így az anyag tud nyúlni az egyéb helyeken.
Próbáld ki, hogy egy gumiszalagot megfeszítesz és hozzáigazítasz egy fonalat. Aztán engedj a gumi feszülésén, a fonal lógni fog rajta. Ugyanez történik a hímzéssel is, ha kifeszítve csinálod, mosásnál gubancolódhat és feszíteni sem lehet egyenletesen az anyagot a hímzés során. Várom a képes beszámolót:)

Unknown írta...

Ezt tervezem én is, farmerra hímezni. Kíváncsian várom a végeredményt. :)

Hencsilli írta...

Köszi lányok! A minta nem igazán nagy, úgyhogy szerintem megpróbáljuk úgy, hogy feszítés nélkül hímezzük, krealady-s hímzőkerettel :D
Este kirajzolom, holnap felviszem anyunak, majd lesz vele valami - max. kibontjuk a hímzést.
Majd mutatom a kész művet - már nagyon várom hogy készen legyen :D

Zsuzsa írta...

Én most hímeztem, igaz farmer dzsekim vállára. Az is kicsit sztreccses anyag, viszont nem feszül tovább ha felveszem. A hímzés nem volt a legjobb rá, viszont az eredmény elég szép lett. A kicsi, kisebb minta szerintem a nadrágon is jól kivitelezhető, és nem is annyira sztreccsesek ezek az anyagok szerintem, hogy nagyon összehúznák-vagy túlzottan kifeszítenék. Azt ajánlom, kicsit lazábban hímezze Édesanyád, ne legyen szoros! Akkor a pici feszülés nem lesz gond. Ja, és gyűszűt szerezzetek be! Gyöngyfonallal hímeztem, és hegyes tűvel.

Címkék

Powered By Blogger