2011. március 14., hétfő

Van már nékem...

... népies blúzom!

Már olyan régen szerettem volna megvarrni :))) Ma végre sikerült! Szombat-vasárnap nagytakarítottam, úgyhogy ma megjutalmaztam magam egy kis varrogatással.

Aki tudja, tudja, aki nem az most megtudja: kb. 2 éve űzzük párommal a néptáncot egy helyi tánccsoportnál. A lányom már 7 éve, úgyhogy ő már profi.:D
A lányokkal varrattunk magunknak szoknyát, kötényt egyformát. Blúz az mindenkinek másmilyen! Nekem ez a fajta tetszik nagyon, a lányomnak is ilyen van! Igazság szerint van nagyon szép csipkés blúzom, amit Erdélyben vettem, de azt sajnálom elhordani :)

Kiserinél láttam már régebben is népies blúzokat. Közzétett egy jó leírást is, kérésemre pedig fényképeket is küldött egy régi könyvből. Köszönöm Eri!

Igazából nem bonyolult az egész, csak a pálha tréfált meg engem! Pontosabban én tréfáltam meg saját magamat, mert rosszul varrtam be a pálhát, bontottam, varrtam, sikerült! A másiknál már nagyon lelkes voltam, a végén vettem észre, hogy a visszája helyett az ujja színe volt a varrásnál! Brrrr! Na, itt már kicsit mérges voltam, már úgy voltam vele, hogy nem is kell ez nekem! Dehogynem kell! Nagyon is!
A nyakánál a szegély kicsit elcsúszott... ferdepánttal csináltam, lehet hogy azt egyenessel kell? Ha valaki készített már ilyet, léci írja meg.

Úgy gondoltam, hogy majd próbákra hordom, mint első darabot. Páromnak nagyon tetszik, azt mondja nyugodtan felvehetem fellépésekre is.:))) Mindenesetre ki kell fehérítenem, mert ő egy lepedő új élete :D



10 megjegyzés:

Marika írta...

Nagyon jó a blúz és nyugisan fellépésre is felveheted csak Te tudod hol a hiba. Én nem látok .Az unokám is nép táncol holnap lesz az első fellépése izgul nagyon :)ja meg Énis

Hencsilli írta...

Köszönöm Marika:) Már én is úgy gondolom, hogy felvehető fellépésre is. Örülök,hogy az unokád is táncol, nagyon jó dolog! Izgulni pedig mindig fogunk - meg könnyezni is a meghatottságtól és büszkeségtől :D:D

bemka írta...

Nagyon szép lett, igazán ügyes vagy!
Én is régóta szeretnék magamnak egy ilyent, még nem mertem nekifogni :(

Böbilla írta...

Nagyon jó, gratulálok hozzá,tényleg nagyon ügyes vagy!

Erika írta...

Amindenit!:) csudajó lett! annyira ügyes és kitartó vagy!:) Örülök, hogy segített a leírás, jó érzés, hogy kicsit én is ott táncolok veletek..:)))

Pampalini Anikó írta...

Tyűha! Szerintem ez tökéletes! Gratulálok, mutatós blúz. Ilyet varrhatnál a boltodba is, szerintem sikere lenne, egyszerű még is szépséges. Szeretem az ilyen nem agyonkomplikált holmikat. Az már más kérdés mennyire egyszerű megvarrni!?

katha írta...

fantasztikus lett! irigykedem! :)))

Hencsilli írta...

Köszönöm lányok a sok dicséretet!
Kiseri, örülök hogy itt vagy - nélküled tényleg nem sikerült volna:)
Hogy a boltomba is tegyek? Hát, ezen még nem gondolkodtam - majd ha már jobban megy a varrása, esetleg.
Amúgy tényleg nem bonyolult darab és nagyon mutatós.

eSKa írta...

Hencsi! Ez a blúz csodálatos lett. Majd egy népitáncos öltözetes fotót felteszel magatokról? Valamikor én is népitáncos voltam. Régi szép idők. Meg a lányaim is táncoltak. Ismerem a 6-8 alsószoknya keményítésének, vasalásának nehézségeit :)

Hencsilli írta...

Köszönöm Kata :)Már én is gondoltam, hogy felteszek egy közös képet rólunk :)
Szerencsénk van, hogy csak egy alsószoknyánk van, nem kell annyit vasalni, keményíteni! Mondjuk én nem bánom a sok szoknyát! Szüretikor és nagyobb rendezvényeken a nagymamám régi népviseleti ruháját szoktam felvenni, én viszem tovább a hagyományokat - szép hímzett, 4 alsószoknyával :)

Címkék

Powered By Blogger