2011. március 26., szombat

Tippeljetek...

..., hogy a helyi turiban ezekért a kincsekért mit fizettem?


Kivételesen konkrét cél nélkül mentem nézelődni, de azért egy-két dolog a kosaramba került:) Már majdnem mentem a kasszához,mikor megláttam ezeket a gyönyörű kis horgolt terítőket. Nem lehetett otthagyni őket!
A csillagok keményítve, blokkolva vannak. A többiek vegyesen, van amelyik keményített, van amelyik nem.

Na jó, nem csigázlak tovább titeket! Külön lemérettem, hogy tudjam..... 72,- Ft!!!!!
Döbbenet! Néha szoktam így gondolkodni, hogyan kerülhetnek a turiba a ruhák, cipők. Gondolom kinövik, megunják, már nem tetszik stb. De ilyen szépséges horgolt terítők hogy kerülnek ide??? Látszik rajta, hogy nem kevés munkája volt vele a készítőjének - esetleg a nagymamától örökölték és nem tetszett vagy a lakást kék helyett mondjuk pirosba öltöztették és már nem illettek a környezetbe???

Hát, nem tudom a választ. Egy a lényeg: most már nálam vannak és jó helyen :)

6 megjegyzés:

Pampalini Anikó írta...

Szia!
És Te, Heni, mit csinálsz velük?
Tényleg rengeteg munka lehet egy ilyen,nagyon aprólékos. A nagyanyám készített ilyeneket, tele volt velük a háza. Mikor tavaly meghalt, a terítők is eltűntek, nem is tudom ki vitte el őket, és igazat megvallva, mint terítő én nem használnám ezeket, de rávarrva párnára, táskára stb. úgy már tetszik. Amit viszont nálad láttam a boltodban, az modernebb - szerintem - na, azt el tudom képzelni a tálalószekrényen. Bár nincs igazi tálalóm :-)

Ledorka írta...

Én is vettem turiban két kék horgolt terítőt, az egyik átmérője 40 cm körüli, a másik pici, 10 cm lehet. Együtt volt 200 Ft. :D Nagyon szeretem őket! Ha piros, vagy sötétkék terítőt teszek az asztalra, és a nagyobbik horgoltat középre, kifejezetten jól mutat. :) Itt látszik is.

Hencsilli írta...

Szia Ancsika! Igen, mindent leírtam csak azt nem hogy én mire használnám :P Egyébként énis táskán képzelem el vagy díszpárna közepén. Valami lesz belőle az tuti.
A boltomban lévő terítőt anyu készítette - nekem ehhez valahogy nincs türelmem:)
Nekem a komódon van horgolt terítő, de ott is csak kisebb. Viszont van egy nagyon szép horgolt függönyöm, amit még a nagymamám horgolt. Tavaly nekem adta, majd ha felteszem májusban lefotózom ide is.

Hencsilli írta...

Dorka, de jó hogy itt vagy :D
Megnéztem, nagyon szép, feldobja az asztalt.
Milyen kincseket tudunk találni a turiban, igaz?

eSKa írta...

Hencsi! Gyönyörű kincseket találtál. Képzeld, én karácsony előtt találtam egy hatalmas kézzel horgolt terítőt kisebb-nagyobb csillagokból. Vagy 3-4 fajta csillagból volt összehorgolva, de volt egy kis hibája. A lányommal szétvágtuk csillagokra a terítőt, amiket kikeményítettem, és ebből lettek a karácsonyfadíszek. Olyan gyönyörű volt az arany gömbökkel meg a hófehér csillagokkal a arácsonyfánk, hogy csak február végén bontottuk le. Kíváncsi vagyok, mire használod majd fel ezeket a gyönyörű színű csipkéket.

Aranka írta...

Az angol turikba úgy kerül annyi szépség, hogy az angolok, ha kell hanem vásárolnak: mindegy szüksége van-e rá vagy sem. A fő a birtoklási vágy kielégítése. Ha tele lesz a kevés szekrényük leadják jótékonysági szervezeteknek. Ezek elküldik a Vöröskeresztnek eladja az árusoknak és mi megvesszük. Vettem már Én is teljesen új felcímkézett 30 fontos szoknyát 500 Ft-ért.

Címkék

Powered By Blogger