2010. szeptember 7., kedd

Papírzsepitartók

Hajni barátnőm kérésére készítettem a fiainak pzs-tartókat, mivel szegények allergiásak és mindig kell nekik pzs. Készítettem már neki párat, de mivel ezeknek fiúsnak kellett lenni, nem csinálhattam szívecskés vagy macis anyagból :)
A farmerra esett a választásom, strapabíró és jó sok pzs belefér. A szélét pedig barna kockás szegéllyel díszítettem.Kettő darabot kért, de ha már hozzáfogtam csináltam még párat - lányosat is:), a megújult Meskára is tettem belőle.

Szintén Hajninak készítettem ezt a horgolt ceruzatartót vagy bármitartót. Ebből is horgoltam már egy párat, most a kék színre esett a választás. Szerintem jó lett:)

Most két táskát is varrok, jelenleg a pántjukkal vagyok elfoglalva. Saját anyagból készítem, valahogy nem szeretem ezeket a hevederes megoldásokat. Inkább "kínlódok" a saját anyaggal :)


2 megjegyzés:

Cinella írta...

Nagyon ügyes vagy! Szerintem tetszeni fognak a pzs tartók! :-)
Cinella
ui:megkaphatom a pzs tartók szabásmintáját, és leírását?
Köszönöm előre is.
cinella333 kukac gmail.com

Hencsilli írta...

Köszi Cinella, ma már vitték is a suliba a srácok!
Leírom ide: 15*18-as téglalap, rövidebb két oldala ferdepánttal beszegve. A hosszabb oldalának a közepéhez igazítjuk a két ferdepántos oldalt és levarrjuk. A sarkoktól kimérünk 2-2 cm-t mindkét oldalon és összekötjük egy egyenessel, itt levarrjuk és már kész is.
Az ötlet nem az enyém,internetről van.

Címkék

Powered By Blogger